Hudvård – klassisk och medicinsk

När man pratar om hudvård pratar man ofta om klassisk eller medicinsk hudvård, vad är egentligen skillnaden? Just medicinsk hudvård är skönhetsprodukter som har väldigt många ”aktiva ingredienser”. Dessa ingredienser ger radikal förbättring på huden. Klassisk hudvård kan dock vara härligt men kanske inte ger samma effekt som den medicinska. Några exempel på medicinska hudvårdsprodukter är anti-aging produkter som ska minska rynkorna. Även de som har problem med hudsjukdomar som acne kan få hjälp av just medicinsk hudvård. Men om man inte vill lägga pengarna på dyra och medicinska produkter, finns det andra bra skönhetsprodukter?

Klassisk hudvård kan vara allt från ansiktsbehandlingar till hemmagjorda krämer. Beroende på hur mycket pengar du vill lägga finns det lyxiga och klassiska behandlingar, bland annat peeling, ansiktsmassage och portömning. Om du vill undvika syror och starkare medel i dina hudvårdsprodukter kan du faktiskt göra egna krämer och skönhetsprodukter hemma. Ofta har du alla ingredienser som behövs för en len hy i skafferiet. Beroende på om du har torr, medel eller fet hy finns flera bra ansiktsmasker du kan göra hemma. För torr hy behöver du bara en avokado och en tesked honung. Mosa ihop halva avokadon med honungen och smeta på ansiktet. Efter en kvart kan du tvätta bort ansiktsmasken och Violá! – len hy.

Härligt med hudvård

För att inte vår hud ska åldras i förtid gäller det att ta hand om den. Bara för att viss hudprodukt är dyr betyder det inte att den är bra. Ofta innehåller dyra och ”avancerade” krämer mycket som är dåligt för huden. Ofta kan du hitta bra hudvård i hälsobutiker. Om du exempelvis brukar lägga mycket pengar på dyra hudkrämer, kan du istället köpa eteriska oljor. Vissa oljor gör underverk för huden och är inte fullproppade med massor av konstiga saker. När du ska köpa hudvårdsprodukter är det alltså oftast bäst att köpa så naturliga produkter som möjligt.

Hudvård som är skonsamma mot huden kan du göra hemma